2018. május 18., péntek

Horgász weboldalak - Projektzárás


A Tartalomszolgáltatás eszközrendszerei című kurzus során a horgász weboldalakat választottam. A projekt témája miatt sem tekinthető lezártnak, mivel több ezer horgász weboldal létezik, de a kurzus keretein belül csak a nagyobb, vagy számomra érdekesebb oldalak kerültek bemutatásra.


Az első bejegyzés során próbáltam röviden ismertetni a témát, majd pedig pár fontos horgászattal kapcsolatos információt megosztani, ami a kezdő horgászok számára fontosak lehetnek.

A következő bejegyzések során azok a weboldalak kerültek ismertetésre amiket én magam is gyakran használok, hasznosnak tartok, valamint van valamilyen előnyös tulajdonsága a horgászok számára.


Majd később bemutatásra kerültek a nagyobb országos és nemzetközi horgász rendezvények, kiállítások. Majd pedig a horgászattal kapcsolatos információszerzési lehetőségek.

Az első, valóban horgász témájú írás: Dr. Pelech E. Jánostól származik, címe : A pisztráng. Ez a kis írás 1879-ben látott napvilágot, a Magyarországi Kárpátegylet évkönyvének az 1879/VI. évfolyamban. A mű napjainkra már sajnos közkönyvtárakban fellelhetetlen. Az írás nyelvezete és stílusa mosolyt csal arcunkra, de így is érdekes olvasmány, mivel a természet iránti rajongó szeretetről tesz tanúbizonyságot. Neves természettudósunk és polihisztorunk, Herman Ottó is említést tesz a Magyar Halászat Könyvében(1887) erről a különleges munkáról.
Ma már számtalan folyóirat, könyv, horgászati témájú blogok és weboldalak segítik a horgászok információszerzését.

A blog folytatása a projektmunkán kívül sincs kizárva, talán majd a számomra egyik kedvelt horgász műfaj, a pergetés témájában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése