2016. november 21., hétfő

A 4 "nagy" horgászwebáruház

A mostani bejegyzésemben a horgász oldalak tengeréből kiszűrt, általam a leginkább "alap műnek" számító néhány nagyobb horgász webáruházat mutatom be. 


Azonban ezek az oldalak általában nem csak webáruházként szolgálnak, számtalan egyéb funkcióval is bírnak. Olvashatunk a sok teszthorgász, neves horgász vagy akár általunk, amatőr horgásztól származó cikkek közt. Természetesen az "ügyesebb" oldalak felhasználják ezeket a írásokat arra is, hogy a cikk végén felsorolják a szövegben szereplő termékeket, amelyek elérhetőek a saját webáruházukban is. Ezen kívül videókat nézhetünk, a fórumokon fontos horgász témákat vitathatunk meg a többi horgásszal, és még számos egyéb funkciót fedezhetünk fel, ha részletesen megismerkedünk egy-egy weboldal rejtelmeivel.

Haldorado Horgászportál (http://www.haldorado.hu ):

Kezdésképpen bemutatnám az egyik legnagyobb, és funkcióit tekintve talán legösszetettebb oldalt, a Haldorado-t. Itt felhasználom a Haldorado saját ismertetőjében közölt információkat:

"Haldorádó Internetes Horgászportál
2002. március 3-án tárta ki virtuális kapuit a www.haldorado.hu, amely köszönhetően Önöknek és a Haldorádó Team lelkes munkatársainak, jelenleg Magyarország leglátogatottabb, vezető Internetes horgászportálja. Tudjuk jól, lehetetlen mindenki elvárásának megfelelni, mégis azt szeretnénk, hogy a nap mint nap idelátogató horgászok jól érezzék magukat, és megtalálják azt, amire szükségük van. Ez lehet egy barát vagy egy segítő szándékú horgász, aki tanácsot ad a FÓRUM-on... lehet egy friss ÍRÁS, egy érdekes VIDEÓ, amely talán új információt hordoz... vagy egy horgászeszköz, amelyet eddig sehol nem talált, de az ÁRUHÁZ-ban mégis megrendelheti és megkaphatja anélkül, hogy kimozdulna lakásából. Itt garantáltan mindig történik valami, amiért érdemes idekattintani!"
(http://www.haldorado.hu/company.php )

Mint említettem, nagyon sok egyéb funkcióval bír, felsorolnák párat ezek közül: Horgászvíz katalógus, Időjárás előrejelzés, Fogási Napló, Apró Hirdetések, Chat.
Minden kezdő horgásznak érdemes felkeresnie az oldalt már csak a cikkek böngészése miatt, ahol többféle kategória szerint vannak csoportosítva az írások, könnyen lelehet szükiteni a kört arra az adott témára amire épp kíváncsi az olvasó.

Energofish (http://www.energofish.hu ):

Az Energofish weboldala talán a második olyan oldal amit kezdő pecásoknak ajánlanák. Ha vásárláshoz támad kedve, pénztárca barátabb is mint az előbb említett oldal. Funkciókban már kevéssé gazdag, van egy széles választéku webáruház, Írások fül ahol a cikkeket olvashatjuk, és a Videok ahol értelemszerűen videókat nézhetünk.
A weboldalon így jellemzik magukat:

"Az Energofish Kft Kelet-Európa és Magyarország egyik legnagyobb horgászfelszerelés gyártója és forgalmazója. 1992-ben alakult, függetlenségét mai napig megőrző, magyar tulajdonú vállalkozás.A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, méltán lehetünk büszkék saját márkáink minőségére. Gyártóink között számos, nagy hagyományokkal rendelkező európai és magyar horgászcikk manufaktúra szerepel, emellett közel harminc világszínvonalú cég termékeit forgalmazzuk."
(http://www.energofish.hu/description.php/Rólunk/1/ )

Carp Zoom (http://fisch.hu/horgasz ):

A következő oldal különlegessége, hogy nem csak horgászattal, hanem akvarisztikával is foglalkozik. Az oldalon találhatóak cikkek, hírek és természetesen a webáruház. A Carp Zoom termékek nagy előnye a pénztárca barát árak, ami egy kezdő horgásznál fontos szempont lehet.
Újra idézném a weboldal saját bemutatkozását, hogy jellemezzem az oldalt:
"Cégünk több mint 20 éve alakult hazai magánvállalkozás.
Lelkes horgászként és akvaristaként nem volt kérdés mivel foglalkozzam, így 1994-ben megalakult a Fisch Kft. Először az akvarisztikáé volt a főszerep. Díszhal tenyésztőként, majd nagykereskedőként építettük értékesítési csatornáinkat bátyámmal. Az akvarisztikában a legnagyobb gyártók forgalmazási joggal ismerték el tapasztalatainkat. Megalapoztuk a Tetra, Eheim termékek Magyarországi ismertségét. Munkánk nyomán több tucat szaküzletbe végre megfizethető áron elérhetőkké váltak. Ez történt több mint 15 évvel ezelőtt." (http://fisch.hu/horgasz/article/read/minden-amit-tudni-erdemes-a-fisch-kft-rol-a-carp-zoom-gyartojarol-1169 )

WalterLand Webáruház (http://www.walterland.net ):

Elérkeztünk az utolsó, általam kiemelkedő webáruházi oldalak utolsó tagjához.
A WalterLand oldala kizárólag csak webáruház, itt nem tudunk cikkeket olvasgatni, de mint webáruház kiemelkedően jó, áttekinthető és nagyon részletesen specifikált kategóriákkal rendelkezik. Üzleteinek is ez a sajátossága, hogy valóban hatalmas alapterületü üzletek, ahol szinten minden megtalálható a horgász eszközöktől, a vízparti horgászat egyéb kellékeiig.
Itt ugyancsak a saját bemutatkozó szövegükből idéznék pár mondatot:

"2006 április 3. a legfontosabb dátum az immár 14 éve működő Carpologia Kft. életében, ekkor nyitotta meg kapuit a legszélesebb kínálatú hazai horgászbolt, azaz az első WalterLand Áruház. A soroksári üzlet Magyarország legnagyobb horgászboltjaként a mai napig egyedülálló termékpalettája mellett olyan extrával is rendelkezik, mint a bolt közepén található tó. A 2007 végén nyílt dunakeszi üzlet kisebb alapterületen, „mindössze” 440nm-en nyújtja ugyanazt a kínálatot.
De, amint azt sokan tudjátok, nem csak horgászboltokkal, hanem a nagy betűs Horgászattal is foglalkozunk. Mindannyian aktívan horgászunk, sokan közülünk aktívan versenyeznek is, pl. Csillag László korábbi U20-as világbajnok, Sivák Mátyás feeder válogatottak, Gyulai Ferenc kétszeres magyar bajnok, és természetesen Walter-Barna Diána  női világbajnok. Aki pedig a csapatot egyben tartja az nem más, mint a cég tulajdonosa, Walter Tamás kétszeres egyéni világbajnok és európabajnok, aki több mint 20 világ- és Európa bajnoki érmével ez idáig hazánk kimagaslóan legeredményesebb versenyhorgásza. " (http://www.walterland.net/rolunk_4 )

Természetesen még számtalan hasznos és nagy webáruház létezik, de én most csak ezt a párat emeltem ki, saját szempontok alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése