2016. november 21., hétfő

Horgász események

A mostani bejegyzésemben bemutatnám annak a három horgász eseménynek a weboldalát ahol tájékozódhatunk, információt szerezhetünk és a programok listáját is megtekinthetjük.
Azért tartom kiemelten fontosnak ezen oldalak bemutatását, hogy a kezdő horgászok is értesüljenek ezekről az eseményekről, amik egy horgász számára minden szempontból fontosak, érdekesek lehetnek, és valószinüleg jeles napokként is vannak számon tartva az évben.





Fehova:

Kezdjük is a legnagyobbal, amire ha egyszer ellátogatunk, nagy a valószinüsége annak, hogy attól fogva a törzsvendégei leszünk. A FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítás) oldalán kezdésként egy Fekete István idézettel találkozhatunk:


"Ősi örökség ez, amit egyik ember örököl, a másik nem. Ősi harc ez, kutatási vágy, megfigyelés, tudásszomj, kalandkeresés, gyűjtési szenvedély, erdők, mezők, nádasok szeretete."
(Fekete István)

Az esemény jellemzéseként idézném a 2016-os programokat, információkat:
A FeHoVa – Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás a régióban vezető szerepet tölt be. A Kárpát-medence vadászainak és horgászainak nagyszabású találkozóján újdonságokat, felejthetetlen programokat, gyönyörű standokat és akciókat kínálunk látogatóinknak!

2016-ban ismét nagy siker volt a FeHoVa.
A 23. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” (fegyver, vadászat) és „C” (horgászat) pavilonjában 17 ország 272 kiállítója vonultatta fel a rendezvény teljes tematikáját lefedő termékeit, szolgáltatásait. A térség legjelentősebb vadászati találkozójaként jegyzett, és egyben a legnagyobb hazai horgászbemutató szerepét is betöltő eseményre több, mint 60 ezer látogató érkezett a világ minden tájáról.

2017-re tervezett újdonságok.
Trófeakiállítások:
„Jégvilág” - Magyar vadászok sarkvidéki trófeái, élethű diorámával
„Híres felfedezők jeles trófeái” – 26 magyar felfedező és világutazó legszebb vagy legkülönlegesebb trófeáinak tárlata fotókkal és életrajzokkal kiegészítve
„Az őz világa” trófea bemutató – szakmai bemutató az őzek biológiai és vadgazdasági jellemzőiről
Rendellenes gímtrófeák
Díszvendég: Szlovákia – északi szomszédunk bemutatja vadász- és kiránduló területeit, díjnyertes trófeáit, büszkeségeit, vendégcsalogató ajánlatait
Indul a jubileumi FeHoVa horgászverseny – nagyszabású, egy egész évet átfogó verseny, a teljes horgásztársadalom számára, ingyenes nevezési lehetőséggel, értékes díjakkal
A tavalyinál még nagyobb, külön pavilon horgász kiállítóink számára (horgász tematika dupla területen)

A 60 ezres látogatottságból is látszik, hogy milyen nagyszabású eseményről van szó. Valamint nem csak horgászoknak és vadászoknak lehet érdekes ez a kiállítás, hanem a családtagok, és ezen sportokban nem annyira jártas személyek számára is.

PontyShow:

A PontyShow és a HorgászShow már két kisebb esemény, viszont ezek csak a horgászoknak szólnak, nem úgy mint a FeHoVa.
Röviden bemutatnám a PontyShow történetét az oldal ismertetője alapján:
"2009 év elején jött az ötlet… Akkoriban az angliai show-k mintájára szerte Európában is rendeztek már pontyos szakkiállításokat, Magyarországon azonban még nem, holott a modern pontyhorgászat igencsak népszerűnek számított idehaza is, és a nagy márkák képviseletei éppúgy jelen voltak a piacon, mint a kisebb hazai csalis vállalkozások. Tehát a kiállítókat és az érdeklődőket csak össze kellett hozni, ám ez a találkozás egy új tartalmat, egy közösségi élményt adott a rendezvénynek – így született meg az első PontyShow 2009 novemberében, a budakalászi Omszki-tó melletti 1000 nm-es sportcsarnokban. Hogy milyen komoly várakozás előzte meg az eseményt, azt jól mutatja, hogy a szombati nyitás után egy órával már mozdulni sem lehetett a standok között.
Különlegessé tette a helyszínt, hogy vízparti programok is színesíthették a hétvégét: csónak és radar bemutató, távdobó bemutató (amit Frank Warwick tartott), majd a látogatóknak dobóversenyt rendeztünk.
Az első kiállítás sikere után nem lehetett kérdés, hogy lesz-e folytatás, de az is biztos volt, hogy tovább kell lépni Budakalászról, hiszen a sportcsarnokot kinőtte az esemény.
A második PontyShow így már a Budaörsi M1 Expo közel 6000 nm-es impozáns csarnokában került megrendezésre 2010-ben, immár három napon át.
A 2013-as nagy váltás hatalmas előrelépést is jelentett: az 5 éves PontyShow a Budapesti Vásárközpont, vagyis a Hungexpo közel 7000 négyzetméteres B pavilonjában lelt új otthonra.
A nagyszínpadon előadások, a standokon bemutatók színesítették a vásári forgatagot, a naponta kétszeri ingyenes tombolahúzás pedig a PontyShow egyik legnépszerűbb attrakciója lett."

HorgászShow:

És itt a másik esemény, ami nagy részben megegyezik az előzővel, így túl sok újdonságot nem tudok mondani, de talán az egyik HorgászShow-t beharangozó szövegből kivett néhány mondattal jobban megismertethetem az olvasót ezzel az eseményel kapcsolatban.
"Ahogy már ez előző években is megtapasztalhatták a látogatók, ez a rendezvény nem csak egy hagyományos kiállítás lesz, hanem annál sokkal több! Együtt a legnagyobb sztárok, a legújabb trendek, a The Fishing and Hunting Channel támogatásával!Kiállítók között éppúgy megtalálhatóak lesznek a finomszerelékes termékeket kínáló cégek, mint a bojlis, nagypontyos és a ragadozó horgászok jól bevált márkái. Mind cégek, mind termékek tekintetében a horgászpiac egyedülállóan széles palettája fog megjelenni. Sőt, fantasztikus nyeremények és játékok is várnak azokra, akik kilátogatnak erre a három napra.
Professzionális színpadokon hihetetlen aprólékossággal fogjuk bemutatni a legújabb technikákat és felszereléseket, persze látványos video-bemutatókkal színesítve. A már jól bevált módon, többek között itt lesznek a ragadozóhalas horgászat szakértői, Bokor Károly és Koós Ferenc, valamint a Salmo Team Hungary is. (Dr. Kovács Adrián, Lukácsi Béla). Ott lesznek a könnyűszerelékes peca mesterei: Döme Gábor a hazai feederhorgászat „atyja”, Jankovich Krisztián, Králik Károly a Cralusso úszók feltalálója és Szílvási Szilárd.
A HorgászShow színpadán minden nap profi modellek varázsolnak fergeteges hangulatot a délutáni órákban, amikor is a legújabb horgász trendeket és a legjobb felszereléseket mutatják be látványos divatbemutató keretében."

Remélem érdekesnek találták az események bemutatását, és ha tehetik kilátogatnak valamelyikre és személyesen megismerkedhetnek ezen események sajátos hangulatával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése